Chřest s vejcem a šlehačkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 110 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 10 g
- Sodík 229 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 88.8 mg
- Draslík 62.9 mg
- Vláknina 147 mg
- Vitamín A 147 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný chřest svážeme do svazečků, vložíme do vařící osolené a mírně oslazené vody a chvíli povaříme. Přidáme 1 lžíci octa a uvaříme doměkka.
-
2
Měkký chřest vyjmeme, necháme okapat, osušíme a dáme vychladnout.
-
3
Vejce mezitím uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.
-
4
Smetanu ušleháme se špetkou soli. Uvařená vejce drobně nakrájíme a z očištěné papriky odkrojíme 8 tenkých proužků a zbylý kus papriky nakrájíme na kostičky.
-
5
Chřest upravíme na talířky, ozdobíme ušlehanou smetanou, posypeme nasekaným vejcem a kostičkami papriky. Navrch dáme proužky papriky a snítku petrželky.
-
6
Podáváme jako studený předkrm.