Chřest s vejcem a šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 12 ks Chřest bílý
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 110 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 229 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 88.8 mg
  • Draslík 62.9 mg
  • Vláknina 147 mg
  • Vitamín A 147 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný chřest svážeme do svazečků, vložíme do vařící osolené a mírně oslazené vody a chvíli povaříme. Přidáme 1 lžíci octa a uvaříme doměkka.

  • 2

    Měkký chřest vyjmeme, necháme okapat, osušíme a dáme vychladnout.

  • 3

    Vejce mezitím uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.

  • 4

    Smetanu ušleháme se špetkou soli. Uvařená vejce drobně nakrájíme a z očištěné papriky odkrojíme 8 tenkých proužků a zbylý kus papriky nakrájíme na kostičky.

  • 5

    Chřest upravíme na talířky, ozdobíme ušlehanou smetanou, posypeme nasekaným vejcem a kostičkami papriky. Navrch dáme proužky papriky a snítku petrželky.

  • 6

    Podáváme jako studený předkrm.

Komentáře k receptu