Hrášková polévka s paprikou
Suroviny
- 500 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 30 g Máslo čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Těstoviny čtyřvaječné
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cukr kostkový
- 0.75 l Vývar z hovězích kostí
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 289 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1163 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 18.4 mg
- Draslík 889.8 mg
- Vláknina 9059.5 mg
- Vitamín A 9059.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozehřátém másle osmažíme dozlatova cukr, zasypeme jej moukou a vše ještě krátce osmahneme.
-
2
Potom vmícháme mletou papriku, zalijeme ji vývarem, rozšleháme a dobře povaříme.
-
3
Do polévky přidáme hrášek i s nálevem, osolíme a přivedeme k varu. Zavaříme těstoviny a ještě krátce povaříme.
-
4
Nakonec polévku posypeme jemně nakrájenou pažitkou.