Cejn na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Cejn velký
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kedlubna
  • 8 ks Ředkvička
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 111 g
  • Sodík 280 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 365.8 mg
  • Vláknina 7794.3 mg
  • Vitamín A 7794.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V 1/2 l vody osolené 2 lžícemi vody vaříme porce ryby asi 5 minut.

  • 2

    4 pláty alobalu potřeme máslem, vložíme na ně po jedné porci cejna, opepříme, přidáme lžíci másla, zeleninu nakrájenou na kousky, kolečka cibule a vše zakapeme citronovou šťávou a posypeme nasekanou petrželkou.

  • 3

    Alobal dobře zabalíme do tvaru balíčků, vložíme do kastrolu naplněného ze 2/3 vařící vodou a vaříme na mírném ohni 15-20 minut.

Komentáře k receptu