Nové brambory s petrželí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 165 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 10 g
- Sodík 71 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 529.4 mg
- Vláknina 6386.5 mg
- Vitamín A 6386.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné brambory oškrábeme. Jsou-li malé, necháme je vcelku, větší rozpůlíme. Vložíme do kastrolu, zalijeme horkou vodou, osolíme, přisypeme trochu kmínu. Přivedem rychle k varu, jakmile se začnou vařit, plamen zmírníme. Vaříme ne zcela doměkka, zcedíme vodu a přikryté nemáchme "dojít".
-
2
Po deseti minutách přidáme kousky másla, nasekanou petrželovou nať a protřeseme.