Nové brambory s petrželí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 165 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 71 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 529.4 mg
  • Vláknina 6386.5 mg
  • Vitamín A 6386.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné brambory oškrábeme. Jsou-li malé, necháme je vcelku, větší rozpůlíme. Vložíme do kastrolu, zalijeme horkou vodou, osolíme, přisypeme trochu kmínu. Přivedem rychle k varu, jakmile se začnou vařit, plamen zmírníme. Vaříme ne zcela doměkka, zcedíme vodu a přikryté nemáchme "dojít".

  • 2

    Po deseti minutách přidáme kousky másla, nasekanou petrželovou nať a protřeseme.

Komentáře k receptu