Domácí vanilkový pudink s hrozinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
- Sacharidy 91 g
- Tuky 13 g
- Sodík 84 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 257.8 mg
- Draslík 265.8 mg
- Vláknina 3849.2 mg
- Vitamín A 3849.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 777.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Piškoty nakrájíme na kostičky, promícháme s očištěnými a omytými hrozinkami. Vše nasypeme do vymaštěné a vysypané formy.
-
2
Smícháme vejce s cukrem, mlékem, přidáme vanilkový cukr a citronovou kůru. Hmotu nalijeme na piškoty ve formě a necháme chvíli stát.
-
3
Pudink vaříme v páře hodinu. Při podávání můžeme pudink polévat vinným šodó.