Jablková bublanina

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Marcipánová hmota surová
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka polohrubá
  • 50 g Solamyl
  • 100 g Cukr krupice
  • 800 g Jablka
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 49 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 86.6 mg
  • Draslík 165.6 mg
  • Vláknina 4220.7 mg
  • Vitamín A 4220.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve utřeme 80g cukru s vejci, vanilkovým cukrem, špetkou soli a rozdrobeným marcipánem.

  • 2

    Poté smícháme mouku, kypřicí prášek a škrobovou moučku. Vzniklou sypkou směs smícháme se smetanou a přimícháme k již utřenému máslu s vejci.

  • 3

    Použijeme rozvírací formu o průměru cca 26cm, kterou vymažeme a naplníme těstem.

  • 4

    Jablka oloupeme, rozpůlíme a odstraníme jadřince. Zbývající cukr smícháme se skořicí a jablka v něm obalíme. Položíme je na těsto klenbou vzhůru, zatlačíme do těsta.

  • 5

    Pečeme v troubě předehřáté na 180C na středním roštu asi 45min.

Komentáře k receptu