Jablková bublanina
Suroviny
- 100 g Marcipánová hmota surová
- 100 g Máslo čerstvé
- 150 g Mouka polohrubá
- 50 g Solamyl
- 100 g Cukr krupice
- 800 g Jablka
- 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 špetka Sůl
- 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 12 g
- Sodík 49 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 86.6 mg
- Draslík 165.6 mg
- Vláknina 4220.7 mg
- Vitamín A 4220.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve utřeme 80g cukru s vejci, vanilkovým cukrem, špetkou soli a rozdrobeným marcipánem.
-
2
Poté smícháme mouku, kypřicí prášek a škrobovou moučku. Vzniklou sypkou směs smícháme se smetanou a přimícháme k již utřenému máslu s vejci.
-
3
Použijeme rozvírací formu o průměru cca 26cm, kterou vymažeme a naplníme těstem.
-
4
Jablka oloupeme, rozpůlíme a odstraníme jadřince. Zbývající cukr smícháme se skořicí a jablka v něm obalíme. Položíme je na těsto klenbou vzhůru, zatlačíme do těsta.
-
5
Pečeme v troubě předehřáté na 180C na středním roštu asi 45min.