Kuřecí řízky s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Chřest bílý
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Moravský bochník 45%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.26 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 376 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 438 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 134.2 mg
  • Draslík 942 mg
  • Vláknina 4231.5 mg
  • Vitamín A 4231.5 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný chřest svážeme do svazečků a ve vařící osolené vodě uvaříme doměkka. Po vyjmutí jej necháme okapat.

  • 2

    Omyté řízky naklepeme, osolíme, po jedné straně obalíme v mouce a v rozehřátém oleji pomoučenou stranou nahoru je zprudka opečeme. Po 2 minutách řízky obrátíme a opečeme po druhé straně.

  • 3

    Opečené řízky dáme do gratinovacích misek (nebo na pánvičku), poklademe je chřestem, plátky sýru a zapečeme v silně vyhřáté troubě.

  • 4

    Slijeme olej z pánve, přidáme máslo, trochu vody a odvaříme připečenou šťávu. Řízky upravíme na talíře, podlijeme šťávou a podáváme.

Komentáře k receptu