Skořicový chlebíček s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 100 g Korintky
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 125 g Mouka polohrubá
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 150 g Křížaly (sušená jablka)
  • 125 g Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 5 polévková lžíce Rum bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 310 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 25 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 60.9 mg
  • Draslík 134.4 mg
  • Vláknina 4158.3 mg
  • Vitamín A 4158.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky sušených jablek a korintky nejprve propláchneme vodou a poté namočíme do rumu. Máslo, cukr a vanilkový cukr ušleháme v hustou pěnu. Postupně přidáváme vejce. Šleháme, dokud se cukr nerozpustí.

  • 2

    Smícháme špetku soli, mletou skořici, mouku, kypřící prášek a mleté ořechy v sypkou směs. Tu přimícháme do připravené žloutkové pěny. Potom opatrně vmícháme korintky a plátky jablek.

  • 3

    Troubu rozpálíme na 180C.

  • 4

    Formu vymažeme máslem a vlijeme těsto. Povrch těsta uhladíme. Pečeme na středním roštu trouby 50minut.

  • 5

    Hotový chlebíček vyklopíme z formy a dozdobíme plátky sušených jablek.

Komentáře k receptu