Skořicový chlebíček s jablky
Suroviny
- 100 g Korintky
- 200 g Máslo čerstvé
- 125 g Mouka polohrubá
- 100 g Ořechy vlašské
- 150 g Křížaly (sušená jablka)
- 125 g Cukr krupice
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Cukr vanilka
- 2 ks Vejce slepičí
- 5 polévková lžíce Rum bílý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 310 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 20 g
- Sodík 25 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 60.9 mg
- Draslík 134.4 mg
- Vláknina 4158.3 mg
- Vitamín A 4158.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky sušených jablek a korintky nejprve propláchneme vodou a poté namočíme do rumu. Máslo, cukr a vanilkový cukr ušleháme v hustou pěnu. Postupně přidáváme vejce. Šleháme, dokud se cukr nerozpustí.
-
2
Smícháme špetku soli, mletou skořici, mouku, kypřící prášek a mleté ořechy v sypkou směs. Tu přimícháme do připravené žloutkové pěny. Potom opatrně vmícháme korintky a plátky jablek.
-
3
Troubu rozpálíme na 180C.
-
4
Formu vymažeme máslem a vlijeme těsto. Povrch těsta uhladíme. Pečeme na středním roštu trouby 50minut.
-
5
Hotový chlebíček vyklopíme z formy a dozdobíme plátky sušených jablek.