Rýžový nákyp slaný II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 526 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 18 g
- Sodík 309 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 158.5 mg
- Draslík 191.4 mg
- Vláknina 4814 mg
- Vitamín A 4814 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opranou a spařenou rýži uvaříme doměkka v osoleném mléce s vodou a necháme okapat.
-
2
Žloutky utřeme s máslem, přidáme nasekané vařené maso, petrželovou nať, rýži a tuhý sníh z bílků.
-
3
Nákypovou formu vymastíme, vysypeme strouhankou, směs do ní vložíme a pečeme 40 minut.