Rýžový nákyp slaný II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Drůbeží maso vařené
  • 50 g Strouhanka
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 2 šálek Rýže loupaná
  • 2 hrnek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 526 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 309 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 158.5 mg
  • Draslík 191.4 mg
  • Vláknina 4814 mg
  • Vitamín A 4814 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opranou a spařenou rýži uvaříme doměkka v osoleném mléce s vodou a necháme okapat.

  • 2

    Žloutky utřeme s máslem, přidáme nasekané vařené maso, petrželovou nať, rýži a tuhý sníh z bílků.

  • 3

    Nákypovou formu vymastíme, vysypeme strouhankou, směs do ní vložíme a pečeme 40 minut.

Komentáře k receptu