Halušky s vejci (minutka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 813 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1471 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 399.8 mg
- Draslík 159.8 mg
- Vláknina 6480 mg
- Vitamín A 6480 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku prosijeme, přidáme prášek do pečiva, přilijeme mléko s vodou a rozmíchanými vejci a vše promícháme.
-
2
Těsto protlačujeme přes haluškové síto do osolené vařící vody. Halušky krátce povaříme, scedíme je, propláchneme studenou vodou a promastíme částí tuku.
-
3
Na rozehřátém tuku halušky prohřejeme, zalijeme je vejci, osolíme a mícháme, až se vejce srazí.
-
4
Nakonec pokrm přelijeme částečně rozškvařenou slaninou, nakrájenou na kostičky.