Halušky s vejci (minutka)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1350 g Mouka pšeničná hrubá
  • 880 g Vejce slepičí
  • 30 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 200 g Slanina vepřová
  • 450 ml Mléko polotučné
  • 750 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 813 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1471 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 399.8 mg
  • Draslík 159.8 mg
  • Vláknina 6480 mg
  • Vitamín A 6480 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku prosijeme, přidáme prášek do pečiva, přilijeme mléko s vodou a rozmíchanými vejci a vše promícháme.

  • 2

    Těsto protlačujeme přes haluškové síto do osolené vařící vody. Halušky krátce povaříme, scedíme je, propláchneme studenou vodou a promastíme částí tuku.

  • 3

    Na rozehřátém tuku halušky prohřejeme, zalijeme je vejci, osolíme a mícháme, až se vejce srazí.

  • 4

    Nakonec pokrm přelijeme částečně rozškvařenou slaninou, nakrájenou na kostičky.

Komentáře k receptu