Krupicové koblihy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 250 g Pšeničná krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 l Voda pitná
  • 5 dl Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 651 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 285 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 287.8 mg
  • Draslík 77.9 mg
  • Vláknina 3000 mg
  • Vitamín A 3000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko svaříme s máslem, osolíme a za stálého míchání přisypeme krupici. Dobře povaříme a promícháme.

  • 2

    Do prochladlé kaše zamícháme rozšlehaná vejce a housky nakrájené na kostičky a osmažené na másle. Těsto necháme 30 minut odpočinout.

  • 3

    Z těsta tvarujeme malé koblihy, které uvaříme v osolené vodě. Uvařené koblihy polijeme rozpuštěným máslem a pocukrujeme.

Komentáře k receptu