Mozečky po mlynářsku
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Citrony
- 2 ks Telecí mozek
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 0.25 šálek Ocet kvasný lihový
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 37 g
- Sodík 539 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 3999 mg
- Draslík 832.9 mg
- Vláknina 3036.8 mg
- Vitamín A 3036.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mozečky vložíme asi na 1 hodinu do vody s octem. Potom je propláchneme, odblaníme, znovu opláchneme a povaříme 10 minut v osolené vodě se svazkem bylinek.
-
2
Vodu slijeme, osušené a vychladlé mozečky nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Obalíme je v hladké mouce a zprudka opečeme na rozehřátém másle.
-
3
Na talířích obložíme mozečky plátky citronu a posypeme je nasekanou petrželkou.