Treska na kopru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Treska aljašská
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Víno bílé
  • 0.5 šálek Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 439 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 86 mg
  • Draslík 1405.9 mg
  • Vláknina 7752.3 mg
  • Vitamín A 7752.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou tresku naporcujeme na špalíčky, osolíme a opepříme.

  • 2

    Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a na pekáčku na rozehřátém másle ji osmahneme. Vložíme připravenou tresku, zakapeme citronovou šťávou a pečeme asi 5 minut.

  • 3

    Potom přisypeme oloupaný, na nudličky nakrájený celer, podlijeme vínem a pečeme dalších 10-15 minut. Nakonec krátce před dopečením posypeme nasekaným koprem.

Komentáře k receptu