Plněné uzené maso

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Uzené maso vařené
  • 100 g Sýr balkánský
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 977 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 95 g
  • Sodík 326 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 144.9 mg
  • Draslík 100.8 mg
  • Vláknina 984.3 mg
  • Vitamín A 984.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzené maso nakrájíme na 4 silnější plátky. Do každého prořízneme nožem kapsu, naplníme ji rozdrobeným sýrem, nasekanými uvařenými vejci a nasekanou petrželkou. Maso spíchneme jehlou, opepříme a okmínujeme.

  • 2

    Dno pekáčku vyložíme na kolečka nakrájenou cibulí, urovnáme na ni připravené porce masa a mírně podlijeme.

  • 3

    Za občasného podlévání pečeme v troubě doměkka.

Komentáře k receptu