Bažant na pórku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 947 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 54 g
- Sodík 394 mg
- Bílkoviny 90 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 264.4 mg
- Draslík 2303.2 mg
- Vláknina 20866.9 mg
- Vitamín A 20866.9 mg
- Vitamín B6 2.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného a omytého bažanta osolíme, prošpikujeme větší částí slaniny a vložíme do pekáčku na rozpuštěné máslo. Zbylou slaninu položíme na bažantí prsíčka, přidáme na kolečka nakrájený pórek, celý pepř, podlijeme a zvolna pečeme.
-
2
Když bažant zlátne, přidáme nasekané žampiony a ještě chvíli dusíme.
-
3
Upečeného bažanta ozdobíme brusinkami.