Pečená husa s broskvemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 951 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 84 g
- Sodík 263 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 200 mg
- Draslík 885.1 mg
- Vláknina 1767 mg
- Vitamín A 1767 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou husu osolíme, okmínujeme a vložíme do pekáčku. Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme ve vyhřáté troubě 1 hodinu. Dopékáme za občasného podlévání výpekem.
-
2
Pokud je husa tučnější, sbíráme během pečení sádlo.
-
3
Před koncem pečení přidáme oloupané, nakrájené broskve.