Hovězí kýta na pivě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 423 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 26 g
- Sodík 379 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 89.5 mg
- Draslík 609.7 mg
- Vláknina 3624.8 mg
- Vitamín A 3624.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu si nakrájíme a vyškvaříme ji na pánvičce. Omyté maso nakrájíme na nudličky a opečeme na vyškvařené slanině. Osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní šťávě téměř doměkka.
-
2
Do pekáčku střídavě urovnáme maso posypané tymiánem a potřené hořčicí a vrstvy cibule nakrájené na kolečka. Postup opakujeme, vrchní vrstvu tvoří cibule. Vlijeme výpek z masa, vše zalijeme pivem a zapečeme v troubě. Když cibule na povrchu změkne, maso je hotové.