Hovězí kýta na pivě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí kýta
  • 100 g Anglická slanina
  • 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 2 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 423 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 379 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 89.5 mg
  • Draslík 609.7 mg
  • Vláknina 3624.8 mg
  • Vitamín A 3624.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu si nakrájíme a vyškvaříme ji na pánvičce. Omyté maso nakrájíme na nudličky a opečeme na vyškvařené slanině. Osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní šťávě téměř doměkka.

  • 2

    Do pekáčku střídavě urovnáme maso posypané tymiánem a potřené hořčicí a vrstvy cibule nakrájené na kolečka. Postup opakujeme, vrchní vrstvu tvoří cibule. Vlijeme výpek z masa, vše zalijeme pivem a zapečeme v troubě. Když cibule na povrchu změkne, maso je hotové.

Komentáře k receptu