Povidlová klevela
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 122 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 4 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 0.1 mg
- Vláknina 31.5 mg
- Vitamín A 31.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji trochou vody a povaříme.
-
2
Přidáme povidla, zbylou vodu, cukr a zahříváme až k bodu varu.
-
3
Omáčku podáváme ke kynutým knedlíkům a bramborovým šiškám.