Dvoubarevné koláčky
Suroviny
- 200 g Máslo čerstvé
- 200 g Cukr krupice
- 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 5 ks Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Kakao - prášek
- 6 polévková lžíce Marmeláda malinová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 705 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 29 g
- Sodík 15 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 172.6 mg
- Draslík 151.6 mg
- Vláknina 4986.4 mg
- Vitamín A 4986.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, nakrájené máslo, žloutky, citronovou kůru, mléko a zaděláme hladké těsto.
-
2
Necháme v chladu odležet.
-
3
Rozdělíme na dva díly, do jednoho dílu zapracujeme kakao,vyválíme plát a urovnáme ho na vymazaný plech.
-
4
Potřeme zavařeninou. Vyválíme druhý, světlý plát a tímto pokryjeme koláč.
-
5
Potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předehřáté troubě.