Drožďová polévka s pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Droždí
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 119 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 602 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 64.2 mg
  • Draslík 446.3 mg
  • Vláknina 3900 mg
  • Vitamín A 3900 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozehřáté sádlo rozdrobíme droždí a osmahneme je dorůžova. Na droždí rozklepneme vejce a rychle mícháme, až se utvoří nočky. Zalijeme je horkou vodou.

  • 2

    Do vařící polévky přidáme na kolečka nakrájený pórek a vaříme ještě 5 minut. Nakonec polévku dochutíme Vegetou a podle chuti osolíme.

  • 3

    Do hotové polévky přidáme nasekanou pažitku.

Komentáře k receptu