Jihočeský svítek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 80 g Pšeničná krupice
  • 20 g Máslo
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 šálek Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 226 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 98.4 mg
  • Draslík 25.9 mg
  • Vláknina 1280 mg
  • Vitamín A 1280 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1034 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozklepneme a rozšleháme vejce, přilijeme polovinu množství mléka, rozmícháme, přidáme krupici a šleháme asi 1 minutu.

  • 2

    Směs vlijeme na rozpálené máslo na pánvi a svítek po obou stranách opečeme.

  • 3

    Potom svítek rozkrojíme, zalijeme zbylým mlékem a pod pokličkou dusíme, až se všechno mléko vpije.

Komentáře k receptu