Moravské závitky s uzeným masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 37 g
- Sodík 459 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 110.1 mg
- Draslík 610.7 mg
- Vláknina 538.5 mg
- Vitamín A 538.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem. Každou porci pokryjeme plátkem uzeného masa a slaniny a stočíme do závitku. Pečeme na vymaštěném pekáči asi 1 hodinu.
-
2
Upečené závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vývarem a rozmícháme. Krátce povaříme a procedíme na závitky. Dusíme ještě asi 30 minut, až je maso měkké.
-
3
Podáváme s bramborovými knedlíky.