Studený rýžový nákyp se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 g Šunka dušená
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 545 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 100 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 82.3 mg
  • Draslík 39.5 mg
  • Vláknina 2839.8 mg
  • Vitamín A 2839.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži uvaříme v osoleném mléce na hustou kaši. Odstavíme z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr, na kostičky nakrájenou šunku, opepříme a osolíme. Vše dobře promícháme.

  • 2

    Směs urovnáme do nákypové formy (nebo do pekáčku) vymaštěné máslem a dáme do chladničky.

  • 3

    Před podáváním nákyp vyklopíme na mísu. Podáváme s hlávkovým salátem s citronovo-meruňkovou zálivkou.

Komentáře k receptu