Hovězí polévka s vaječnou sedlinou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 0.2 g Muškátový květ
  • 13.3 g Polévkové koření
  • 10 g Sůl
  • 10 g Tuk
  • 10 g Petržel - nať
  • 240 g Vejce slepičí
  • 120 ml Mléko polotučné
  • 2 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 133 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1123 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 113.7 mg
  • Draslík 840.5 mg
  • Vláknina 110.7 mg
  • Vitamín A 110.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.

  • 2

    Vejce pečlivě rozšleháme, přilijeme mléko, přidáme muškátový květ a mírně osolíme.

  • 3

    Směs nalijeme do ohnivzdorné nebo porcelánové nádoby vytřené tukem a 20-30 minut zvolna vaříme v nádobě s vodou nebo v páře.

  • 4

    Prochladlou sedlinu vyklopíme a nakrájíme na menší kostičky.

  • 5

    Sedlinu vkládáme do polévky společně s omytou a jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou až při podávání.

Komentáře k receptu