Hovězí polévka s vaječnou sedlinou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 133 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1123 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 113.7 mg
- Draslík 840.5 mg
- Vláknina 110.7 mg
- Vitamín A 110.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
-
2
Vejce pečlivě rozšleháme, přilijeme mléko, přidáme muškátový květ a mírně osolíme.
-
3
Směs nalijeme do ohnivzdorné nebo porcelánové nádoby vytřené tukem a 20-30 minut zvolna vaříme v nádobě s vodou nebo v páře.
-
4
Prochladlou sedlinu vyklopíme a nakrájíme na menší kostičky.
-
5
Sedlinu vkládáme do polévky společně s omytou a jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou až při podávání.