Chlupaté knedlíky se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1245 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 36.3 mg
- Draslík 904.6 mg
- Vláknina 15326 mg
- Vitamín A 15326 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme, nastrouháme na jemném struhadle a necháme ustát. Potom scedíme vodu.
-
2
Vařené oloupané brambory nastrouháme a přidáme k syrovým bramborám. Do směsi dáme sůl, prosátou hrubou mouku a vejce. Vše dobře promícháme.
-
3
Z těsta pomocí lžíce vykrajujeme noky, zavařujeme je do osolené vařící vody a 10-12 minut zvolna vaříme doměkka.
-
4
Kysané zelí zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Potom zelí zahustíme cibulí osmaženou na tuku a zaprášenou hladkou moukou, podusíme a přisladíme.
-
5
Nakonec chlupaté knedlíky promícháme se zelím a při podávání je přelijeme rozehřátým tukem.