Bramborák

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 40 g Vejce slepičí
  • 840 g Brambory
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Česnek
  • 10 g Sůl
  • 1 g Majoránka
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 200 g Sádlo škvařené
  • 100 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 407 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 37.3 mg
  • Draslík 362.2 mg
  • Vláknina 5635.6 mg
  • Vitamín A 5635.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, nastrouháme najemno a necháme chvilku ustát.

  • 2

    Potom slijeme vodu, přidáme mléko, prosátou mouku, rozetřený česnek se solí, vejce, pepř a majoránku. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Z těsta pečeme na horkém sádle po obou stranách v lívanečníku nebo na pánvi bramboráky do zlatavé barvy.

  • 4

    Bramborák podáváme čerstvě upečený.

Komentáře k receptu