Vaječné těsto na přelití masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 93 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 6 g
- Sodík 139 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 246.6 mg
- Draslík 77.7 mg
- Vláknina 63 mg
- Vitamín A 63 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přísady důkladně ušleháme, nalijeme na hotové maso a zprudka zapečeme. Pokud je pod masem více šťávy, slijeme ji dříve, než nalijeme vaječné těsto.
-
2
Vaječné těsto se používá k některým masitým pokrmům, jako jsou například řízky nebo dušené kotlety, které po ukončení přípravy můžeme ještě zapéct. Můžeme je navíc různě ochutit sardelemi, kapary nebo sýrem.