Zelná polévka s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 250 g Zelí hlávkové bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 108 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 121 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 257.4 mg
  • Vláknina 4896.3 mg
  • Vitamín A 4896.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné zelí a papriku nakrájíme na nudličky, omytá rajčata na plátky.

  • 2

    Připravenou zeleninu osmahneme na cibuli zpěněné na másle, zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a uvaříme doměkka.

Komentáře k receptu