Míchaná vejce s hašé
Suroviny
- 150 g Vepřové maso pečené
- 4 ks Rajčata
- 8 ks Vejce slepičí
- 1 ks Žemle tuková
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 30%
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Mléko polotučné
- 4 polévková lžíce Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 573 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 46 g
- Sodík 283 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 551.2 mg
- Draslík 357.3 mg
- Vláknina 2077.5 mg
- Vitamín A 2077.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo rozpustíme v rendlíku, přisypeme mouku, zpěníme a ihned zalijeme mlékem. Povaříme na řidší omáčku. Přidáme pečené nebo uvařené a na drobno nakrájené maso, nasekanou petrželovou nať, osolíme a prohřejeme.
-
2
Strouhanou housku navlhčíme mlékem, přidáme k ušlehaným vejcím, osolíme a na másle připravíme obdobně jako míchaná vejce.
-
3
Ohřejeme mísu, vejce na ni upravíme, na ně dáme vrstvu hašé, povrch posypeme sýrem a na okraj dáme dílky rajčat.