Sázená vejce s petrželovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.04 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Pažitka
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 168 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 490.8 mg
  • Draslík 164 mg
  • Vláknina 117 mg
  • Vitamín A 117 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sázená vejce pozvolna usmažíme na másle a osolíme je.

  • 2

    Část másla rozpálíme zvlášť do hněda, vlijeme do něho ocet a zamícháme nasekané zelené natě.

  • 3

    Tímto máslem vejce přelijeme.

  • 4

    Podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu