Rajčatová polévka s paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Bujón hovězí
  • 1 šálek Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Rýže loupaná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 194 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 449 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 131.7 mg
  • Draslík 458 mg
  • Vláknina 4654.3 mg
  • Vitamín A 4654.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, zasypeme ji moukou a připravíme světlou jíšku. Zředíme ji vodou, rozšleháme, osolíme a povaříme.

  • 2

    Spařená a oloupaná rajčata nakrájíme na plátky, očištěné papriky nakrájíme na nudličky a přidáme spolu s propláchnutou rýží do povařené jíšky. Zeleninu uvaříme doměkka.

  • 3

    Potom přidáme bujón, po chvíli polévku odstavíme z ohně a nakonec vmícháme vejce rozšlehaná v troše vody.

Komentáře k receptu