Rajčatová polévka s paprikami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 194 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 10 g
- Sodík 449 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 131.7 mg
- Draslík 458 mg
- Vláknina 4654.3 mg
- Vitamín A 4654.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, zasypeme ji moukou a připravíme světlou jíšku. Zředíme ji vodou, rozšleháme, osolíme a povaříme.
-
2
Spařená a oloupaná rajčata nakrájíme na plátky, očištěné papriky nakrájíme na nudličky a přidáme spolu s propláchnutou rýží do povařené jíšky. Zeleninu uvaříme doměkka.
-
3
Potom přidáme bujón, po chvíli polévku odstavíme z ohně a nakonec vmícháme vejce rozšlehaná v troše vody.