Rajčatová krémová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 16 g
- Sodík 984 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 24.5 mg
- Draslík 1592.6 mg
- Vláknina 6630 mg
- Vitamín A 6630 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá, na kousky nakrájená rajčata vložíme do části vařícího vývaru a uvaříme doměkka. Měkká rajčata prolisujeme.
-
2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vlažným vývarem, rozšleháme a povaříme.
-
3
Po chvíli přidáme rajčata, sůl, cukr a ještě krátce povaříme.