Papriky dušené se salámem a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Paprikové lusky čerstvé
  • 400 g Houby čerstvé
  • 200 g Salám jemný
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 šálek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 678 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 57.3 mg
  • Draslík 890.5 mg
  • Vláknina 7068.5 mg
  • Vitamín A 7068.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 151.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku a necháme ji zpěnit. Dále přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky a na plátky nakrájené houby. Vše zlehka osmahneme. Směs dusíme pod pokličkou, při dušení přilijeme trochu vody.

  • 2

    Po chvíli vmícháme smetanu rozkvedlanou s moukou, sůl a dodusíme.

  • 3

    Nakonec do pokrmu přidáme salám nakrájený na kostičky a ještě krátce podusíme.

Komentáře k receptu