Oříšková srdíčka s čokoládovou polevou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Tuk Hera jedlý
  • 100 g Cukr moučkový
  • 240 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Ořechy lískové
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 2 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 351 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 37 mg
  • Draslík 71.7 mg
  • Vláknina 3481.7 mg
  • Vitamín A 3481.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme Heru s moučkovým cukrem a žloutkem, přidáme zbylé přísady a vmícháme mouku s jemně nastrouhanými lískovými oříšky. Vypracujeme těsto a necháme ho 30 minut odležet v chladu.

  • 2

    Rozválíme plát asi 3 mm silný a vykrajujeme srdíčka. Dáme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi na 15 minut.

  • 3

    Heru utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem, ochutíme rumem.

  • 4

    Polovinu upečených srdíček potřeme náplní a druhou polovinu čokoládovou polevou, slepíme k sobě. Poléváme čokoládou a můžeme zdobit světlou polevou přes tmavou čokoládu.

Komentáře k receptu