Vejce se šunkou zapečená v žemlích

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Šunka dušená
  • 4 krajíc Žemle tuková
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.35 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 138 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 259.9 mg
  • Draslík 77.7 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ušleháme vejce, osolíme, vmícháme drobně nakrájenou šunku.

  • 2

    Ze žemlí odkrojíme vršek, střídku vydlabeme. Vydlabané žemle vytřeme máslem, vyplníme připravenou směsí a zakryjeme odkrojeným vrškem.

  • 3

    Žemle potřeme máslem, dáme péct na vymaštěný pekáč do trouby na 10 až 12 minut.

  • 4

    Podáváme v ubrousku.

Komentáře k receptu