Smažené kedlubny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 162 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 4 g
- Sodík 410 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 1.7 mg
- Draslík 643.1 mg
- Vláknina 18372.4 mg
- Vitamín A 18372.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané kedlubny uvaříme téměř doměkka v osolené vodě s 2 kuličkami pepře.
-
2
Okapané a částečně vychladlé kedlubny nakrájíme na plátky silné asi 6 mm. Obalíme je v mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a solí a ve strouhance. Smažíme na rozehřátém oleji po obou stranách dorůžova.
-
3
Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.