Vařený chřest s máslem a citronovou šťávou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 151 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 13 g
- Sodík 111 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 409 mg
- Vláknina 8465.8 mg
- Vitamín A 8465.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný chřest svážeme, vložíme do osolené vařící vody a uvaříme doměkka. Vyjmeme jej a po okapání osušíme utěrkou.
-
2
Připravený chřest upravíme na talířky a přelijeme rozpuštěným máslem, ve kterém jsme prohřáli citronovou šťávu a pepř.
-
3
Podáváme jako teplý předkrm.