Vařený chřest s máslem a citronovou šťávou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Chřest bílý
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 151 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 111 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 409 mg
  • Vláknina 8465.8 mg
  • Vitamín A 8465.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný chřest svážeme, vložíme do osolené vařící vody a uvaříme doměkka. Vyjmeme jej a po okapání osušíme utěrkou.

  • 2

    Připravený chřest upravíme na talířky a přelijeme rozpuštěným máslem, ve kterém jsme prohřáli citronovou šťávu a pepř.

  • 3

    Podáváme jako teplý předkrm.

Komentáře k receptu