Míchaný hlávkový salát s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Rýže dušená
  • 100 g Majonéza
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 259 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 115.2 mg
  • Vláknina 3879.8 mg
  • Vitamín A 3879.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a okapané listy salátu nakrájíme na nudličky, oloupané jablko a očištěnou papriku na kostičky. Přidáme vychladlou uvařenou rýži, promícháme s majonézou smíchanou s octem, solí, pepřem a cukrem.

  • 2

    Salát upravíme na talířky a ozdobíme dílky natvrdo uvařeného vejce.

Komentáře k receptu