Vaječné kroketky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1052 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 381.4 mg
- Draslík 154.3 mg
- Vláknina 1685 mg
- Vitamín A 1685 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce (12ks) uvaříme natvrdo, oloupeme je a nakrájíme na malé kousky.
-
2
Z tuku a z prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, rozředíme ji mlékem, rozšleháme a krátce povaříme.
-
3
Do vzniklého bešamelu zamícháme nakrájená vejce, sůl, pepř, omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku a zbylá rozmíchaná syrová vejce (3 ks). Necháme úplně vychladnout.
-
4
Potom z hmoty tvarujeme ploché oválné krokety a obalíme je v hladké mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. Zvolna je smažíme v horkém tuku dozlatova.
-
5
Ihned podáváme.