Vaječné kroketky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 20 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 200 g Strouhanka
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Tuk
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 15 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 325 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1052 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 381.4 mg
  • Draslík 154.3 mg
  • Vláknina 1685 mg
  • Vitamín A 1685 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce (12ks) uvaříme natvrdo, oloupeme je a nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Z tuku a z prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, rozředíme ji mlékem, rozšleháme a krátce povaříme.

  • 3

    Do vzniklého bešamelu zamícháme nakrájená vejce, sůl, pepř, omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku a zbylá rozmíchaná syrová vejce (3 ks). Necháme úplně vychladnout.

  • 4

    Potom z hmoty tvarujeme ploché oválné krokety a obalíme je v hladké mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. Zvolna je smažíme v horkém tuku dozlatova.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu