Fazolky s hořčičnou majonézou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 20 g
- Sodík 231 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 372.4 mg
- Vláknina 8645.8 mg
- Vitamín A 8645.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.3 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté fazolky vložíme do malého množství osolené vody a pod pokličkou je dusíme téměř do měkka. Ocedíme je a necháme okapat.
-
2
Ještě teplé fazolky opepříme, pokapeme citronovou šťávou rozmíchanou s cukrem a necháme proležet.
-
3
Před podáváním upravíme fazolky na talířky, přelijeme je majonézou smíchanou s hořčicí, špetkou cukru a citronovou šťávou. Zdobíme dílky rajčete.