Fazolky s hořčičnou majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Fazolové lusky zelené
  • 100 g Majonéza
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 šálek Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 229 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 231 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 372.4 mg
  • Vláknina 8645.8 mg
  • Vitamín A 8645.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté fazolky vložíme do malého množství osolené vody a pod pokličkou je dusíme téměř do měkka. Ocedíme je a necháme okapat.

  • 2

    Ještě teplé fazolky opepříme, pokapeme citronovou šťávou rozmíchanou s cukrem a necháme proležet.

  • 3

    Před podáváním upravíme fazolky na talířky, přelijeme je majonézou smíchanou s hořčicí, špetkou cukru a citronovou šťávou. Zdobíme dílky rajčete.

Komentáře k receptu