Hovězí polévka s pálenými koulemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Vaječný žloutek slepičí
  • 120 g Vejce slepičí
  • 10 g Sůl
  • 150 g Tuk
  • 13.3 g Polévkové koření
  • 10 g Petržel - nať
  • 150 ml Voda pitná
  • 2 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 302 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1130 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 124.4 mg
  • Draslík 828.7 mg
  • Vláknina 1047.6 mg
  • Vitamín A 1047.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.

  • 2

    Stanovenou dávku vody vlijeme do vhodné nádoby, mírně osolíme, přidáme 1/3 dávky tuku a uvedeme do varu.

  • 3

    Do vařící vody s tukem zamícháme prosátou mouku a mícháme tak dlouho, až se těsto přestane lepit na vařečku. Necháme těsto vychladnout a postupně vmícháme žloutky a vejce.

  • 4

    Z hotového páleného těsta navlhčenou lžičkou vykrajujeme malé nočky - kuličky, 3 ks na 1 porci.

  • 5

    Usmažíme je v horkém tuku dočervena a vyjmeme.

  • 6

    Pálené koule spolu s omytou, jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou vkládáme do polévky až při podávání.

Komentáře k receptu