Hovězí polévka s pálenými koulemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 302 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1130 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 124.4 mg
- Draslík 828.7 mg
- Vláknina 1047.6 mg
- Vitamín A 1047.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
-
2
Stanovenou dávku vody vlijeme do vhodné nádoby, mírně osolíme, přidáme 1/3 dávky tuku a uvedeme do varu.
-
3
Do vařící vody s tukem zamícháme prosátou mouku a mícháme tak dlouho, až se těsto přestane lepit na vařečku. Necháme těsto vychladnout a postupně vmícháme žloutky a vejce.
-
4
Z hotového páleného těsta navlhčenou lžičkou vykrajujeme malé nočky - kuličky, 3 ks na 1 porci.
-
5
Usmažíme je v horkém tuku dočervena a vyjmeme.
-
6
Pálené koule spolu s omytou, jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou vkládáme do polévky až při podávání.