Vejce sázené (volské oko) na slanině

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 10 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 129 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 165 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 252.1 mg
  • Draslík 98.5 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do tvořítka vložíme na plátky nakrájenou slaninu. Částečně ji roztavíme a vyklepneme na ni vejce. Zvolna pečeme tak, aby se bílek upekl a žloutek zůstal polotekutý. Dbáme, aby se žloutek při vyklepnutí neprotrhl.

  • 2

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu