Grilovaný úhoř Villeneuve
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 28 g
- Sodík 126 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 140.9 mg
- Draslík 107.8 mg
- Vláknina 1399.1 mg
- Vitamín A 1399.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Staženého úhoře nakrájíme příčně na kousky velké asi 7 cm a osolíme.
-
2
Rybu dáme na pánev, přelijeme vínem a 0.3 l vody, přidáme nasekanou cibuli, hřebíčky, 2 snítky petržele a řapík celeru. Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni asi 25 minut.
-
3
Uvařeného úhoře vyjmeme a omáčku scedíme. Ušleháme vejce s 1 lžící oleje a kousky úhoře do něj namáčíme. Potom porce obalíme ve strouhance a grilujeme. Zdobíme snítkami petrželky.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami politými omáčkou.