Grilovaný úhoř Villeneuve

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 8 ks Petržel - nať
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Sůl
  • 0.3 l Víno bílé
  • 0.3 l Voda pitná
  • 1 kg Úhoř říční
  • 6 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 126 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 140.9 mg
  • Draslík 107.8 mg
  • Vláknina 1399.1 mg
  • Vitamín A 1399.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Staženého úhoře nakrájíme příčně na kousky velké asi 7 cm a osolíme.

  • 2

    Rybu dáme na pánev, přelijeme vínem a 0.3 l vody, přidáme nasekanou cibuli, hřebíčky, 2 snítky petržele a řapík celeru. Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni asi 25 minut.

  • 3

    Uvařeného úhoře vyjmeme a omáčku scedíme. Ušleháme vejce s 1 lžící oleje a kousky úhoře do něj namáčíme. Potom porce obalíme ve strouhance a grilujeme. Zdobíme snítkami petrželky.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami politými omáčkou.

Komentáře k receptu