Kapr nazeleno
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 303 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 16 g
- Sodík 216 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 239.4 mg
- Draslík 576.8 mg
- Vláknina 1093.7 mg
- Vitamín A 1093.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného, omytého kapra nakrájíme na menší kousky a spolu s nakrájenou kořenovou zeleninou je uvaříme v osolené vodě doměkka.
-
2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a zředíme ji rybím vývarem za stálého míchání tak, aby se uvařila polohustá omáčka. Dobře promícháme, přidáme nasekanou petrželku a chvíli povaříme.
-
3
Nakonec do omáčky přidáme žloutky, rozkvedláme je a vložíme porce ryby.