Kapr nazeleno

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 kg Kapr obecný
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 303 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 216 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 239.4 mg
  • Draslík 576.8 mg
  • Vláknina 1093.7 mg
  • Vitamín A 1093.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného, omytého kapra nakrájíme na menší kousky a spolu s nakrájenou kořenovou zeleninou je uvaříme v osolené vodě doměkka.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a zředíme ji rybím vývarem za stálého míchání tak, aby se uvařila polohustá omáčka. Dobře promícháme, přidáme nasekanou petrželku a chvíli povaříme.

  • 3

    Nakonec do omáčky přidáme žloutky, rozkvedláme je a vložíme porce ryby.

Komentáře k receptu