Kapr se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Červená řepa
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • 1 kg Kapr obecný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 364 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 147 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 120.1 mg
  • Draslík 1149.8 mg
  • Vláknina 8753.3 mg
  • Vitamín A 8753.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného, vykuchaného kapra nakrájíme na porce.

  • 2

    Mrkev, červenou řepu a cibuli nakrájíme na kolečka, oloupané brambory na čtvrtky. Vše urovnáme na dno kastrolu a poklademe porcemi ryby. Zalijeme vodou do roviny, osolíme a vaříme na mírném ohni. Občas kastrolem potřeseme.

  • 3

    Krátce před dovařením přilijeme mléko a přidáme máslo.

  • 4

    Uvařené porce kapra upravíme na talíře a obložíme bramborami se zeleninou.

Komentáře k receptu