Kapr se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 54 g
- Sodík 147 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 120.1 mg
- Draslík 1149.8 mg
- Vláknina 8753.3 mg
- Vitamín A 8753.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného, vykuchaného kapra nakrájíme na porce.
-
2
Mrkev, červenou řepu a cibuli nakrájíme na kolečka, oloupané brambory na čtvrtky. Vše urovnáme na dno kastrolu a poklademe porcemi ryby. Zalijeme vodou do roviny, osolíme a vaříme na mírném ohni. Občas kastrolem potřeseme.
-
3
Krátce před dovařením přilijeme mléko a přidáme máslo.
-
4
Uvařené porce kapra upravíme na talíře a obložíme bramborami se zeleninou.