Houbový ovar z hnědých hřibů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Houby čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 1 ks Chléb konzumní
  • 0.5 ks Křen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 228 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 936.6 mg
  • Vláknina 12008 mg
  • Vitamín A 12008 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné plodnice hub nakrájíme na větší kousky, menší houby můžeme nechat celé.

  • 2

    Houby vložíme do osolené vroucí vody a povaříme je asi 15 minut. Necháme je okapat na sítě.

  • 3

    Ještě teplé houby podáváme s nastrouhaným křenem a s hořčicí.

  • 4

    Vhodnou přílohou je čerstvý chléb.

Komentáře k receptu