Telecí medailonky s meruňkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí pečeně
  • 1 ks Kompot meruňkový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Mandle plátky
  • 3 polévková lžíce Bešamel
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 497 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 266 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 320.8 mg
  • Draslík 594 mg
  • Vláknina 1583.3 mg
  • Vitamín A 1583.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na 8 plátků, naklepeme je, osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném másle.

  • 2

    Maso rozložíme do pekáčku, přelijeme výpekem a na každý plátek rozdělíme půlky okapaných meruněk. Posypeme je mandlovými lupínky a přelijeme bešamelem, ve kterém jsme rozmíchali žloutky a pevný sníh ušlehaný z bílků. Zprudka zapečeme v horké troubě.

  • 3

    Hotové medailonky podlijeme vypečenou šťávou a podáváme s pečenými bramborami nebo s bramborovou kaší, posypanými nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu