Pórek dušený s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 538 kcal
- Sacharidy 107 g
- Tuky 10 g
- Sodík 205 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 107 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 1524.1 mg
- Vláknina 28399.5 mg
- Vitamín A 28399.5 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 94.6 mg
- Vitamín E 6.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na proužky. Vložíme je na polovinu rozehřátého másla a dusíme bez podlévání asi 5 minut.
-
2
Potom přidáme na kostky nakrájené brambory, osolíme, přisypeme nasekanou petrželku a dusíme pod pokličkou doměkka.
-
3
Na zahuštění z másla a mouky připravíme světlou jíšku, po částech ji zalijeme vodou a vymícháme dohladka. Povrch posypeme nasekanou petrželkou.
-
4
Podáváme jako přílohu k vařenému hovězímu masu.