Zeleninové smaženky
Suroviny
- 160 g Vejce slepičí
- 50 g Máslo čerstvé
- 50 g Cibule
- 200 g Kapusta hlávková
- 200 g Květák
- 200 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 70 g Sýr Eidam cihla 40%
- 10 g Petržel - nať
- 20 g Sůl
- 250 g Mrkev kořen
- 300 ml Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 38 g
- Sodík 864 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 95.4 mg
- Draslík 204.7 mg
- Vláknina 4148 mg
- Vitamín A 4148 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli drobně nakrájíme a zpěníme ji na másle. Přidáme drobně nakrájenou, očištěnou zeleninu a dusíme doměkka.
-
2
Měkkou zeleninu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a krátce osmahneme. Necháme vychladnout a potom do hmoty přidáme strouhaný sýr, nakrájenou petrželovou nať, sůl, žloutky a tuhý sníh z bílků. Dobře vše promícháme.
-
3
Ze směsi tvarujeme oválné smaženky a v horkém oleji je po obou stranách usmažíme do zlatavé barvy.