Hovězí závitek s petrželkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 273 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 18 g
- Sodík 52 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 81.2 mg
- Draslík 26.3 mg
- Vláknina 579 mg
- Vitamín A 579 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme je a potřeme máslem smíchaným s nasekanou petrželkou. Plátky zavineme a sepneme párátkem.
-
2
Připravené maso opečeme zprudka po všech stranách na másle. Podlijeme vodou (nebo vývarem), zaprášíme moukou, rozředíme a povaříme.
-
3
Hotovou šťávu zjemníme smetanou a podle chuti okyselíme citronovou šťávou.
-
4
Podáváme s houskovým knedlíkem.